Webratik Hızıyla Sitenizi Açın!

+90 (537) 893 27 27

ya da

Sizi Arayalım

En Ucuz, En Ekonomik Kurumsal Web Sitesinin Fiyatı Ne Kadar Olabilir? Ucuz ve ekonomik web sitesi nedir?

29 Ağustos 2020
En Ucuz, En Ekonomik Kurumsal Web Sitesinin Fiyatı Ne Kadar Olabilir? Ucuz ve ekonomik web sitesi nedir?

Ortalama fiyatları 300 TL ile 1.000 TL arasında olan web sitelerine ucuz, ekonomik web sitesi diyebiliriz. Bir web sitesinde alan adı ve hosting maliyetlerinin dışında kurulum, sayfa tasarımları, kurumsal e-posta gibi teknik işlemler, personel gideri için zaman, emek ve para harcanır. Bu maliyetlere ödenen vergileri de eklersek 300 TL'nin altında kurumsal web sitesi yapabilmenin imkanı yoktur. Bu rakamı 0 karsız olarak düşünebilirsiniz. Biz yaparız diyen kişi ve kurumlar muhtemelen size güzellik olsun diye zarar etmeyi göze almışlardır. Bu noktada firmanızın ucuz web sitesimi, ekonomik web sitesi mi ayrımını yapmanız gerekmektedir.

Ucuz Web Sitesi 

Minimum maliyetle maksimum potansiyel müşteriye ulaşabileceğiniz en hızlı mecra nedir sorusunun cevabı tabiki iyi yapılmış bir web sitesidir. Ülkemizde internet kullanımı son yıllarda o kadar yükseldi ki 7'den 70'e herkes, hayatın her anında internete erişebiliyor ve interneti farklı ihtiyaçlar için kullanabiliyor. Geldiğimiz noktada firmalar da hedef kitlelerine ulaşabilmek için kurumsal web sitelerini kuruyor ve bu web siteleri üzerinden müşterilerine hizmetlerini ve ürünleri tanıtmaya çalışıyorlar.

Peki bir işletme için ucuz ve ekonomik web sitesi yaptırmak mümkün mü?

Google’da web siteniz ile üst sıralarda yer alamazsanız, web sitenize organik ziyaretçi çekemezsiniz. Web siteniz sadece sizin kullandığınız bir sayfaya dönüşür. Web siteniz ne kadar güçlü yazılım altyapısı ve seo özellikleriyle tasarlanmış ve kodlanmış ise elde edeceğiniz kullanıcılar da doğru orantılı şekilde artacaktır. Öte yandan size çok ucuz web site imkanını sunan düşük kaliteli siteleri inceleyin. Bu sitelerin değer ölçülerini gözlemlendiğinizde, kalite değeri ortaya çıkacaktır. Bu nedenle karar sürecinizi biraz uzun tutmanızda fayda vardır.

Alacağınız web sitesinin güncel web teknolojileriyle donatılmış, yeni ve hızlı olmasını önemseyin. Ayrıca teknik destek hizmeti oldukça önemlidir. Çok ucuz web sitesi yapacak olan firma size yaşadığınız herhangi bir problemde anında ve hızlı bir şekilde müdahale edeceğini garanti etmelidir. 


Ucuz web sitesi yaptırma kararı aldığınızda bu alanla ilgili çalışan firmaları gözden geçirmeniz ve çalışmalarına bakmanız gerekir. Çünkü web sitesi yaptırma düşüncesi oluştuğunda göreceksiniz ki fiyatlar noktasında ciddi uçurumlar bulunmakta.

İnternette arama yaptığınızda web sitesi yapım maliyetlerinin 100 TL’den başlayarak 10.000 TL’ye kadar çıktığını görebilirsiniz.

Ucuz Web Siteleri Kalitesiz midir?

Yazılım, tasarım ve kurulumu hazır hale getirilmiş, hazır temalar kullanılan web sitelerinde insan emeğine, nispeten daha az ihtiyaç duyulur ve bu yüzden daha ucuzdur. Web sitesi sistemlerinde genellikle kurulumdan sonra menüler, sayfalar ve içerikler için zaman harcanır. Hazır web sitesi sistemlerinde harcanan bu zamanı da minimuma düşürmek için içerik yönetim paneli sistemi gelişmiş düzeydedir. Mail entegrasyonları ve kurulumları panel üzerinden yapılmaktadır. Böylece yazılım ve teknik bilgi gerektiren bölümlere web sitesi sahipleri girmek zorunda bırakılmaz. Webratik Hazır Web Sitesi İçerik Yönetim Sistemi gibi hazır altyapı kullanan web siteleri en az özel web siteleri kadar kalitelidir, farklarından bazıları ise özel web sitesi projeleri bittikten sonra müşteriden talep gelmediği sürece geliştirilmez. Webratik'te ise geliştirilen tüm yeni modüller, tasarımlar ve seo özelliklerinden mevcut müşteriler de faydalanır. Böylece altyapısı eskiyen rakip siteler Google'da sıralama kaybı yaşarken otomatik güncellenen Webratik gibi siteler her zaman yeni ve güncel kalır.

Ucuz Web Sitesi Google'da Üst Sıralara Çıkar Mı?

Google, web siteniz için ne kadar ücret ödediğinize bakmaz. Google sadece sayfaların teknik ve içerik kalitesini en ince ayrıntısına kadar inceler ve kendi belirlediği kriterlere uygun olup olmadına bakar. 

 Evet, Webratik Web Siteleri Google'da üst sıralarda çıkar, ama bu biraz emek ve sabır ister. 

Web sitenizi vitrininiz gibi düşünün. Vitrininizde ne kadar çok malzeme varsa o kadar güzel görünecektir. Bunun yanında vitrininizi belirli dönemlerde yenilemezseniz de günün koşullarına uygun hareket edemezsiniz. Sonuç olarak vitrini oldukça şık ve etkili gösterebilmek önemli. Ancak yine de tek başına bu yeterli değildir. Eğer vitrininizin bulunduğu binanın kolonları güçlü değilse bir gün yıkılabileceğini unutmamalısınız.

Ucuz ve ekonomik web sitesinde aramanız gereken en önemli özellikler güncel Seo altyapısına ve  güncellenebilir yazılıma sahip olmasıdır.

Ucuz Web Siteleri Kullanışlı mıdır? Bir web sitenin kullanışlı olup olmadığı nasıl anlaşılabilir ?

Şayet ucuz web sitesinde kategorilere ayrılmış alanlarda rahat bir biçimde hareket alanı geliştirebiliyor ve arzuladığınız bilgilere rahatlıkla ulaşabiliyorsanız, istediğiniz zaman içeriklerinizi kolayca güncelleyebilir ve değişiklikler yapabiliyorsanız kullanışlıdır denilebilir. Bununla birlikte web sitenin mobil uyumluluğu da önem arz etmektedir. Çünkü kullanıcıların önemli ölçüde mobil üzerinden web sitenize giriş yapacağını unutmamalısınız. Ara ara yaşanan aksaklıklar dahi web sitenizi Google sıralamalarında geriye atabileceğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Kullanışlı olmayan web sitelerden insanların uzaklaştığını, içinde gezinmek istemediğini, amatörce görünen sitelerden uzak durduğunu bilmelisiniz. 

Webratik Web siteleri aslında genel anlamda ucuz değil ekonomiktir. Bir ürünün ucuz olması ile ekonomik olması aslında farklı şeylerdir. 15 kişilik Webratik ekibinin yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösterdiği web tasarım ve yazılım sektöründe yaptığı 100'lerce web sitesinin neredeyse &49; 80'e yakını başka birine yaptırılmış ve gerek hizmetten gerekse de tasarımdan memnun kalınmamış, problem yaşanılmış projelerdir. Yani müşteri web sitesi için tekrar tekrar para ve zaman kaybetmiş, yapılan iş aslında çok ucuz olmaktan öte daha da pahalıya gelmiştir.

Sizler de ekonomik ve pratik kullanım altyapısına sahip Webratik Site ve İçerik Yönetim Sistemini kullanarak web sitenizi ekonomik bir şekilde hemen sıfırdan oluşturabilir ve dijital dünyada hak ettiğiniz sıralamaya gelebilirsiniz.

Web Sitenizi Hemen Oluşturmak İçin Tıklayınız...