Webratik Hızıyla Sitenizi Açın!

+90 (537) 893 27 27

ya da

Sizi Arayalım

Hazır web sitesi nedir? Hazır web sitesi nasıl kurulur?

25 Kasım 2023
Hazır web sitesi nedir? Hazır web sitesi nasıl kurulur?

Hazır Web Sitesi Nedir?

Web sitesi, internet üzerinde yayınlanan, belirli bir alan adı ve IP adresi ile erişilebilen, bir veya birden fazla web sayfasından oluşan, metin, görsel, video, ses gibi içerikler barındıran, belirli bir amaç ve hedef kitle için tasarlanan dijital bir platformdur. Web sitesi sahibi olmak, günümüzde bireylerin ve işletmelerin kendilerini, ürünlerini, hizmetlerini, markalarını, projelerini, fikirlerini, çalışmalarını, portfolyolarını, özgeçmişlerini, bloglarını, haberlerini, etkinliklerini, kampanyalarını, eğitimlerini, oyunlarını, e-ticaretlerini ve daha pek çok şeyi tanıtmak, paylaşmak, satmak, pazarlamak, iletişim kurmak, bilgi vermek, eğlendirmek, öğretmek, öğrenmek, etkileşim sağlamak için kullandıkları en etkili ve popüler araçlardan biridir.

Web sitesi sahibi olmak için, genellikle bir web tasarımcısı, web geliştiricisi, web yazılımcısı, web yöneticisi gibi profesyonel kişi veya kurumlardan destek alınır. Bu kişi veya kurumlar, web sitesi sahibi olmak isteyenlerin ihtiyaçlarına, beklentilerine, bütçelerine, sektörlerine, konularına, içeriklerine, hedef kitlelerine, hedeflerine, farklılıklarına, tasarım zevklerine, teknik gereksinimlerine göre özel olarak web sitelerini tasarlar, kodlar, test eder, yayınlar, günceller, bakım yapar, yönetir, optimize eder, güvenli tutar, raporlar, analiz eder, geliştirir ve daha pek çok işlemi gerçekleştirirler.

Bu işlemler, hem zaman hem de maliyet açısından oldukça yüksek olabilir. Ayrıca, bu işlemler, web sitesi sahibi olmak isteyenlerin, web tasarımı, web geliştirme, web yazılımı, web yönetimi gibi konularda belirli bir bilgi ve deneyime sahip olmalarını da gerektirebilir.

Webratik gibi hazır web sitleri sunan platformlar ise, web sitesi sahibi olmak isteyenlerin, bu işlemleri kolaylaştıran, hızlandıran, ucuzlatan, basitleştiren, özelleştiren ve güncelleyen bir alternatiftir. Hazır web sitesi, önceden kodlama ve tasarım aşamaları tamamlanmış, belirli bir içerik yönetim paneline sahip olan, kurulum aşamalarının hızlı bir şekilde gerçekleşmesine olanak tanıyan ve güncellenmesi mümkün olan sitedir. Web sitesi oluşturma platformlarında ve yazılımlarında sıklıkla kullanılmaktadır.

Hazır web sitesi kullanarak, web sitesi sahibi olmak isteyenler, herhangi bir programlama dili veya web tasarımı bilgisine ihtiyaç duymadan, kendilerine uygun bir web sitesi şablonu seçerek, web sitelerini kolayca kurabilir, kişiselleştirebilir ve güncelleyebilirler. Hazır web sitesi, web sitesi sahibi olmak isteyenlerin, web sitelerini kendi zevklerine, ihtiyaçlarına, beklentilerine, bütçelerine, sektörlerine, konularına, içeriklerine, hedef kitlelerine, hedeflerine, farklılıklarına göre özelleştirmelerine imkan verir.

Hazır Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Hazır web sitesi kurmak için, genellikle aşağıdaki adımlar izlenir:

  • Webratik gibi bir web sitesi oluşturma platformu veya yazılımı seçilir. Web sitesi oluşturma platformu veya yazılımı, web sitesi sahibi olmak isteyenlere, hazır web sitesi şablonları, içerik yönetim paneli, web hosting, alan adı, SSL sertifikası, e-posta hizmeti, SEO araçları, sosyal medya entegrasyonu, e-ticaret özellikleri, analitik raporlar, destek hizmetleri gibi pek çok özellik ve hizmet sunan bir sistemdir. Web sitesi oluşturma platformu veya yazılımı seçerken, web sitesi sahibi olmak isteyenlerin, ihtiyaçlarına, beklentilerine, bütçelerine, sektörlerine, konularına, içeriklerine, hedef kitlelerine, hedeflerine, farklılıklarına uygun olanı tercih etmeleri gerekir. Web sitesi oluşturma platformu veya yazılımı seçtikten sonra, web sitesi sahibi olmak isteyenler, bu platform veya yazılıma üye olur, bir hesap oluşturur, bir abonelik planı seçer ve ödeme yaparlar.

  • Bir web sitesi şablonu seçilir. Web sitesi şablonu, web sitesinin tasarımını, renklerini, fontlarını, şekillerini, resimlerini, efektlerini, düzenini, menülerini, sayfalarını, içeriklerini, özelliklerini, fonksiyonlarını belirleyen bir kalıptır. Web sitesi şablonu seçerken, web sitesi sahibi olmak isteyenlerin, web sitelerinin amacına, sektörüne, konusuna, içeriğine, hedef kitlesine, hedeflerine, farklılıklarına uygun olanı tercih etmeleri gerekir. Web sitesi şablonu seçtikten sonra, web sitesi sahibi olmak isteyenler, bu şablonu web sitesi oluşturma platformu veya yazılımı üzerinden kurarlar.

  • Web sitesi kişiselleştirilir. Web sitesi kişiselleştirme, web sitesi oluşturma platformu veya yazılımının sağladığı içerik yönetim paneli aracılığıyla yapılır. İçerik yönetim paneli, web sitesi sahibi olmak isteyenlere, web sitelerini kolayca yönetebilmeleri için gerekli olan araçları ve seçenekleri sunan bir arayüzdür. İçerik yönetim paneli, web sitesi sahibi olmak isteyenlerin, web sitelerinin tasarımını, içeriğini, özelliklerini, fonksiyonlarını, ayarlarını, güvenliğini, performansını, SEO’nu, analitiklerini, yedeklerini, güncellemelerini ve daha pek çok işlemini gerçekleştirmelerine imkan verir.

  • Web sitesi yayınlanır. Web sitesi yayınlama, web sitesinin internet üzerinde erişilebilir hale gelmesi anlamına gelir. Web sitesi yayınlama, web sitesi oluşturma platformu veya yazılımının sağladığı bir buton veya seçenek ile yapılır. Web sitesi yayınlama işlemi tamamlandığında, web sitesi sahibi olmak isteyenler, web sitelerinin alan adını veya IP adresini kullanarak, web sitelerine erişebilir, web sitelerini test edebilir, web sitelerini tanıtabilir ve web sitelerini geliştirebilirler.

Web sitesi kişiselleştirme, web sitesi oluşturma platformu veya yazılımının sağladığı içerik yönetim paneli aracılığıyla yapılır. İçerik yönetim paneli, web sitesi sahibi olmak isteyenlere, web sitelerini kolayca yönetebilmeleri için gerekli olan araçları ve seçenekleri sunan bir arayüzdür. İçerik yönetim paneli, web sitesi sahibi olmak isteyenlerin, web sitelerinin tasarımını, içeriğini, özelliklerini, fonksiyonlarını, ayarlarını, güvenliğini, performansını, SEO’nu, analitiklerini, yedeklerini, güncellemelerini ve daha pek çok işlemini gerçekleştirmelerine imkan verir.

  • Web sitesi yayınlanır. Web sitesi yayınlama, web sitesinin internet üzerinde erişilebilir hale gelmesi anlamına gelir. Web sitesi yayınlama, web sitesi oluşturma platformu veya yazılımının sağladığı bir buton veya seçenek ile yapılır. Web sitesi yayınlama işlemi tamamlandığında, web sitesi sahibi olmak isteyenler, web sitelerinin alan adını veya IP adresini kullanarak, web sitelerine erişebilir, web sitelerini test edebilir, web sitelerini tanıtabilir ve web sitelerini geliştirebilirler.

Hazır Web Sitesinin Avantajları Nelerdir?

Hazır web sitesi kullanmanın avantajları şunlardır:

  • Hazır web sitesi kullanmak, web sitesi sahibi olmak isteyenlere, zaman, maliyet, bilgi ve deneyim açısından tasarruf sağlar. Hazır web sitesi kullanarak, web sitesi sahibi olmak isteyenler, kısa sürede, uygun fiyata, kolayca ve profesyonelce web sitelerini kurabilir, kişiselleştirebilir ve güncelleyebilirler.

  • Hazır web sitesi kullanmak, web sitesi sahibi olmak isteyenlere, web sitelerini özelleştirmelerine imkan verir. Hazır web sitesi kullanarak, web sitesi sahibi olmak isteyenler, web sitelerini kendi zevklerine, ihtiyaçlarına, beklentilerine, bütçelerine, sektörlerine, konularına, içeriklerine, hedef kitlelerine, hedeflerine, farklılıklarına göre değiştirebilir, düzenleyebilir, ekleyebilir, silebilir, güncelleyebilirler.

  • Hazır web sitesi kullanmak, web sitesi sahibi olmak isteyenlere, web sitelerini güncel tutmalarına yardımcı olur. Hazır web sitesi kullanarak, web sitesi sahibi olmak isteyenler, web sitelerinin tasarımını, içeriğini, özelliklerini, fonksiyonlarını, ayarlarını, güvenliğini, performansını, SEO’nu, analitiklerini, yedeklerini, güncellemelerini kolayca yönetebilir, web sitelerini sektördeki ve teknolojideki değişimlere ve trendlere uyumlu hale getirebilirler.

Hazır Web Sitesi Kimler İçin Uygundur?

Hazır web sitesi, web sitesi sahibi olmak isteyenlerin, web sitelerini kolayca, hızlıca, uygun fiyata, profesyonelce kurmalarına, kişiselleştirmelerine ve güncellemelerine imkan veren bir alternatiftir. Hazır web sitesi, özellikle aşağıdaki kişiler için uygundur:

  • Web tasarımı, web geliştirme, web yazılımı, web yönetimi gibi konularda bilgi ve deneyim sahibi olmayanlar.

  • Web sitesi kurmak için yüksek bir bütçeye sahip olmayanlar.

  • Web sitesi kurmak için çok fazla zamanı olmayanlar.

  • Web sitesi kurmak için çok fazla içerik, özellik, fonksiyon, ayar gerektirmeyenler.

  • Web sitesi kurmak için çok fazla özgünlük, farklılık, rekabet avantajı gerektirmeyenler.

  • Web sitesi kurmak için çok fazla güvenlik, performans, uyumluluk, erişilebilirlik, kullanıcı dostu gerektirmeyenler.

Hazır web sitesi, web sitesi sahibi olmak isteyenlerin, web sitelerini kolayca, hızlıca, uygun fiyata, profesyonelce kurmalarına, kişiselleştirmelerine ve güncellemelerine imkan veren bir alternatiftir. ,

Sizlerde hemen bir web sitesi sahibi olmak istiyorsanuz Webratik Web Sitesi temalarından birini seçerek web sitesi sahibi olabilirsiniz.