Webratik Hızıyla Sitenizi Açın!

+90 (537) 893 27 27

ya da

Sizi Arayalım

Web Siteniz için Ücretsiz Fotoğraf Bulabileceğiniz Stok Görsel Siteleri Hangileridir?

21 Ağustos 2020
Web Siteniz için Ücretsiz Fotoğraf Bulabileceğiniz Stok Görsel Siteleri Hangileridir?

Web sitenizde yer alan haber ve blog gibi içeriklere uygun ücretsiz, kaliteli görsellere ihtiyacınız varsa aşağıda listelediğimiz sitelerden ücretsiz ve telif hakkı problemi olmayan görsellere ulaşabilirseniz.

İşte ücretsiz fotoğraf ve grafik dosyaları indirebileceğiniz popüler siteler;

1.FreePik

freepik

Ücretsiz Stok fotoğraf ve vektörel grafik indirebileceğiniz sitelerin en popüleri Freepik.com dur. Aradığınız birçok konuda görsele ve vektörel dosyay anında ulaşabilirsiniz. Arama yaparken nokta atışı anahtar kelimeler ile arama gerçekleştirmeniz en doğru görsele ulaşabilmenizi sağlar. Freepik'ten fotoğraf, vektör ve illüstrasyonlar indirebilirsiniz. Siteden görsel indirmek için herhangi bir üyelik oluşturmanıza gerek yoktur. Ücretli sınırsız indirme sistemi de bulunan Freepik'ten günde sadece 10 adet ücretsiz indirme yapabileceğinizi de hatırlatalım.

Freepik.com'u Ziyaret Etmek İçin Tıklayınız

 

2.Pixabay

pixabay

Ücretsiz Stok Görsel Sitelerinin en bilineni Pixabay’dır. Aradığınız birçok konuda görsele anında ulaşabilirsiniz. Arama yaparken nokta atışı anahtar kelimeler ile arama gerçekleştirmeniz en doğru görsele ulaşabilmenizi sağlar. Pixabay bünyesinden fotoğraf, vektör ve illüstrasyonlar indirebilirsiniz. Siteden görsel indirmek için herhangi bir üyelik oluşturmanıza gerek yoktur. Yalnızca çok büyük boyuttaki görselleri indirmek için üye olmanız gerekmektedir. Pixabay’dan fotoğraf indirirken fotoğraf boyutları seçtiğiniz yerin alt kısmında bulunan kullanım izinleri bölümüne dikkat etmeniz ileri dönemlerde telif hakları ile ilgili problem yaşamanızı engelleyecektir. Pixabay sitesinde Türkçe dil desteği de bulunmaktadır.

Pixabay üyeliği açarak sizler de kendi çektiğiniz fotoğrafları Pixabay’a yükleyebilir ve fotoğraflarınızın ücretsiz stok görsel olarak kullanılmasını sağlayabilirsiniz.

Pixabay'ı Ziyaret Etmek İçin Tıklayınız

 

3.Pexels

pexel

Ücretsiz Stok fotoğraf ve video sitelerinden bir diğeri ise Pexels’dir. Türkçe dil desteği de olan Pexels içerisinde arama yaptığınız takdirde Pixabay’a göre daha canlı ve gerçeği yansıtan görsellere ulaşma imkânınız vardır. Pexels de üye olmadan kullanabileceğiz bir stok görsel sitesidir fakat Pexelsten de fotoğraf indirirken kullanım izinlerini kontrol etmenizi öneririz.

Pexels'i Ziyaret Etmek İçin Tıklayınız

 

4.Flickr

flickr

Flickr yukarıda bahsettiğimiz ücretsiz stok görsel sitelerine nazaran daha fazla imkânı bulunan bir sitedir. Bu ücretsiz görsel sitesinde sizler arkadaşlarınızı ekleyebilir, kendi çektiğiniz fotoğrafları yükleyebilir ve bu fotoğraflarınızı onlarla da paylaşabilirsiniz. Flickr’a kayıt olurken internet sitesi sizlerden bir Yahoo mail oluşturmanızı isteyecektir. Yahoo mailiniz varsa hızlı bir şekilde internet sitesine kayıt olabilir ve ücretsiz stok fotoğrafları kullanmaya başlayabilirsiniz.

Flickr’dan indirdiğiniz fotoğrafları kullanırken biraz dikkatli olmanızı öneririz. Çünkü bu internet sitesinde bulunan her fotoğraf indirilmeye uygun değildir. Bunun yanı sıra fotoğrafların belirli izinleri vardır. Aradığınız her fotoğrafı kullanım alanınıza göre aramanız ileride problem yaşamanızın önüne geçecektir. Flickr indirdiğiniz fotoğraflar için kaynak göstermeniz de oldukça önemlidir.

Flickr'ı Ziyaret Etmek İçin Tıklayınız

 

5.Gratisography

gratisography

 

Yine yüksek çözünürlükte görsel indirebileceğiniz bir başka site Gratisography sitesi. Eğlenceli ve yüksek kaliteli olan fotoğraf haftalık olarak bu internet sitesine eklenmektedir. Hızlı bir şekilde görsel indirebileceğiniz bu internet sitesinin içerisinde bulunan arama motoru sayesinde sizler de aradığınız fotoğrafa hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Gratisography'yi Ziyaret Etmek İçin Tıklayınız

 

6.Unsplash

unsplash

 

Ücretsiz stok fotoğraf sitelerinden bir başkası ise Unsplash’dır. Diğer stok görsel sitelerine nazaran buradaki fotoğraflarda herhangi bir lisans problemi bulunmamaktadır. Unsplash’a her sürekli yeni stok fotoğraflar yüklenmekte olup arşivi çok geniştir. Bu fotoğraflardan işinize yarayacak olanları herhangi bir üyelik oluşturmadan indirebilirsiniz.

UnSplash'ı Ziyaret Etmek İçin Tıklayınız

 

Kaynak : Webratik.com