Webratik Hızıyla Sitenizi Açın!

+90 (537) 893 27 27

ya da

Sizi Arayalım

Web Sitenizde Hakkımızda Yazısı Hazırlanırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

21 Ağustos 2020
Web Sitenizde Hakkımızda Yazısı Hazırlanırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Web sitelerinin olmazsa olmazlarından biri de hiç şüphesiz "hakkımızda" sayfasıdır. Bu sayfalar ziyaretçileriniz için oldukça önemlidir; çünkü "hakkımızda sayfası" potansiyel müşterilerinize firmanızı, ürünlerinizi tanıtabildiğiniz, kendi hikayenizi onlarla paylaşabildiğiniz önemli bir alandır.

Hakkımızda sayfası, verdiğiniz hizmetlerle ilgili bilgi vermenin yanı sıra, vizyonunuzu, misyonunuzu, amaçlarınızı, müşterilerinize verdiğiniz değeri gösterebileceğiniz bir alandır. Bu nedenle de buna uygun bir hakkımızda yazısı hazırlamanız ve detaylara yer vermeniz oldukça önemlidir.

Hakkımızda sayfasında hikayenizi anlatın

Hakkımızda sayfasına öncelikle firmanızın hikayesini anlatarak başlayabilirsiniz. Firmanızı nasıl ve neden kurdunuz? Faaliyet gösterdiğiniz sektörde hangi sorunları veya ihtiyaçları keşfettiniz ve böyle bir hizmet sunmaya, üretim yapmaya karar verdiniz? Rakiplerinize göre üstünlükleriniz neler?

Bu tür sorulara yanıt vereceğiniz bir metin hazırlayabilir ve hakkımızda sayfası içerisinde müşterilerinize hikayenizi kısa bir şekilde anlatabilirsiniz.

Hakkımızda sayfasının yazım dili nasıl olmalı?

Hakkımızda sayfasında kullanacağınız dil de oldukça önemli. Yaptığınız iş, bulunduğunuz sektör ve hedef kitlenize göre bir dil belirlemelisiniz. Kurumsal bir kimlik mi kullanacağınıza yoksa daha eğlenceli ve sıcak bir dil mi kullacaksınız, buna karar vermelisiniz.

Ulaşmayı hedeflediğiniz kişilere göre böyle bir yaklaşımda olmanız oldukça önemli. Hedef kitlenizi 30 yaş altındaki kişiler oluşturuyorsa, biraz daha eğlenceli ve sıcak bir dil kullanmanız daha doğru olur. 30 yaş ve üzerindeki kitlelere hitap ediyorsanız, biraz daha ciddi bir dil kurgulayabilirsiniz. Çünkü farklı yaş gruplarındaki tüketicilerin markalardan beklentileri farklı olacak ve sizinle yaptıkları konuşmaların dili de değişiklik gösterecektir.

Hakkımızda sayfası içinde ekibinize de yer verin

Büyük kurumsal firmalar için bunu yapmak biraz zor olabilir. Özellikle çok fazla çalışan bulunuyorsa, ekibinizin tümüne burada yer veremeyebilirsiniz. Ancak daha orta ölçekli veya küçük girişimler bu tür bir yaklaşımdan yararlanabilirler.

Tüketiciler, alışveriş yaparken karşılarındaki firmayı da tanımak isteyeceklerdir. Ekibinizin fotoğraflarını ve görevlerini paylaşmak, tüketicilerin güven algısını da olumlu yönde etkiler. Ekibinizdeki kişilerin yaptıkları işleri, hangi alanda uzman olduklarını, şirkette hangi pozisyonda olduklarını bu alana ekleyerek, kişisel bilgiler paylaşabilirsiniz.

 Şirket içi fotoğraflarınızı veya videolarınızı koyun

Kendinizi müşterinize daha iyi anlatmak, şeffaflığınızı göstermek ve şirket kültürünüzü yansıtmak için hakkımızda sayfanızda şirket içi fotoğraflar ve videolar yayınlayabilirsiniz.

Çalışma ortamınızı gösterebilir, ekibinizdeki kişileri çalışma ortamında fotoğraflayabilir ya da tüm bunları bir video olarak hazırlayabilirsiniz.

Hem firmanızla ilgili daha detaylı bilgiler sunmuş olursunuz, hem de şeffaflığınız tüketicilerin güven algısını olumlu yönde etkiler.

Hakkımızda sayfanıza kolay erişilsin

Marka bilinirliğini henüz artıramamış firmaların kendilerini tanıtmaları oldukça önemlidir. Aynı zamanda marka bilinirliğinin az olması, firmanın öncelikle güven kazanmasına da neden olur. Bu sebeple de hakkımızda sayfanızın kolay bir şekilde erişilebilir olması oldukça önemlidir.

Menü’de bu sayfaya yönlendirecek bir alan yapabilir; aynı zamanda sitenin Footer bölümünde de hakkımızda sayfanıza giden bir link yönlendirmesi yapabilirsiniz.

Şirketinizle ilgili önemli gelişmeleri yazın

Şirketiniz, bazı konular üzerinde ödüller alabilir ya da basında önemli yayınlarda kendine yer bulmuş olabilir. Bu bilgileri de hakkımızda sayfanızda göstermelisiniz.

Aldığınız ödüller, zaten markanızın değerini tüketiciler gösterecektir. Sektördeki ya da Türkiye’deki önemli yayıncılarla yaptığınız röportajları da buraya eklemek, firmanızın aslında dikkat çeken bir girişim olduğunu gözler önüne sereceği için güven algısını artıracaktır.

Sık sık güncellemeler yapın

Hakkımızda sayfanızı ara sıra güncellemek de iyi bir çalışma olacaktır. Şirketinizle ilgili yeni gelişmeleri buraya ekleyebilir, yeni müşterilerinizden gelen yeni yorumları ekleyerek, eskileri kaldırabilirsiniz.

Bunların yanı sıra şirket içi yeni fotoğraf ve videolarınız varsa bunları da güncelleyebilirsiniz. Bu sayfaları güncellemek Google tarafında da sayfanızın güncellemesini sağlayacaktır; aynı zamanda sitenizi yeni ziyaret eden kişilere daha güncel bilgiler sunmanıza yardımcı olacaktır.

Kaynak: Webratik.com