Webratik Hızıyla Sitenizi Açın!

+90 (537) 893 27 27

ya da

Sizi Arayalım

Web Tasarımında Yapılan En Yaygın Hatalar

20 Ağustos 2020
Web Tasarımında Yapılan En Yaygın Hatalar

İyi bir web sitesi yapmak için bazı temel unsurları gözardı etmemeniz gerekiyor. Web siteniz potansiyel ziyaretçileriniz ve müşterileriniz için kolay kullanılabilir, iyi kategorize edilmiş ve mümkün olduğunca özgün olmalı. Bunun için de yaygın olarak yapılan hatalardan kaçınmaya özen göstermelisiniz.

Web tasarımında yaygın olarak yapılan önemli bazı hatalar; 

Okuması zor içerikler

İlgi çekici ve özgün bir web sitesi tasarımında olması gereken özelliklerden biri de, seçilen yazı fontunun ve yerleşiminin kullanışlı olmasıdır. Gözü yormayan, kolay okunabilir şekilde sitede yer alan içerikler, kullanıcıların siteyi daha kolay ve uzun süre kullanabilmesini sağlayacaktır. Teknik özellikler kadar, içeriklerin iyi bir Türkçe ile yazılmış olması, gereksiz detaylarla uzatılmış yazılar yerine kısa ve anlaşılır olması da önemlidir. Arama motorları tarafından kabul edilebilir, SEO uyumlu ve özgün metinleriniz, okunaklı bir şekilde yayınlanıyor olmalıdır. 

Hiç Güncellenmeyen içerikler

Ziyaretçilerinizin web sitenize sürekli girmesini sağlamak için ürün, haberler, blog, sıkça sorulanlar, referanslar gibi içeriklerini sık sık güncellemeniz gerekmektedir. Sık güncellenen web siteleri arama motorları tarafından da arama sonuçlarında üst sıralara taşınır. Özellikle Google sık güncellenen siteleri sever.

Kategorize edilmemiş içerikler

İyi bir web sitesi tasarımında anasayfadan içeriklere ulaşabilmek için, iyi bir navigasyon kurgusu gereklidir. Anasayfada görünecek olan kategorileriniz hem içeriklerinizle ilgili yeterli bir özet sunmalı, hem de bu kategorilerin altındaki içerikler iyi düzenlenip yerleştirilmiş olmalı. Kullanıcılar "Hakkımızda" kategorisine tıkladığında, gerçekten de firmanız hakkınızda bilgiler içeren düzgün bir içeriğe ulaşmak isterler. 

Kötü yönlendirme

Ziyaretçilerinizin web sitenizin içinde kaybolması demek, sitenizi ikinci kez ziyaret etmek istemeyecekleri anlamına gelir. Sitenizin navigasyon özelliklerinin kusursuz bir şekilde çalışıyor olması, içeriklerden diğer içeriklere veya kategorilere geçişin kolay olması, aranan içeriğin kolaylıkla bulunuyor olması gerekir. Sitenin herhangi bir yerinde bozuk bir link ya da güncel olmayan bir yönlendirme bulunmadığından emin olmak için içeriklerinizi düzenli olarak güncelleyin ve yayındaki içeriklerin verimli bir şekilde görünür olduğundan her zaman emin olun. 

Tutarsız arayüz tasarımı

Web sitenize ait her sayfa, içeriklerin farklı özelliklerine göre farklı şekillerde tasarlanmış olabilir ancak bu farklı tasarımlar arasında bile muhakkak bir ortak tasarım olmalıdır. Site içerisindeki bir sayfadan diğerine geçildiğinde temel arayüz özelliklerinin korunuyor olması hem karakteristik bir site imajı için önemlidir, hem de kullanıcıların aklını karıştırmaz. İstisnasız her sayfada, genel temaya uygun bir tasarım kullanılmalı ve sitenin ana sekmesine yönlendiren bir link bulunmalıdır. 

Her cihaza uygun olmayan ekran çözünürlüğü

Web sitenizin bilgisayar ekranları ve  mobil cihazlar da dahil tüm araçlarda verimli bir şekilde görüntülenebiliyor olması gerekir. Bunun için teknik altyapınızın mobil uyumlu responsive olduğundan ve kullandığınız görsel içeriklerin yeterli çözünürlükte olduğundan emin olmalısınız.

Kopya içerik ve görsel

Web sitenizde kullandığınız içerikleri ve görselleri başka sitelerde kopyalayarak kullanmanız hiç tavsiye edilmez. Web siteniz içinde bulunan metinler, ürün açıklamaları, görseller size ait ve özgün olmalıdır.

Kaynak: Webratik.com