Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/webratik/public_html/demo2/include/FrontClass.php on line 127
Coronavirus (COVID-19): Evde Bakım ve Önlemler - Webratik Tema

Coronavirus (COVID-19): Evde Bakım ve Önlemler

Coronavirus (COVID-19): Evde Bakım ve Önlemler - Webratik

Coronavirus (COVID-19): Evde Bakım ve Önlemler

Ailenizden biri varsa doktorlar evde bakım önerebilir:

COVID-19 için test edildi ve sonuçları bekliyorsanız ve bu süreçte grip septomlarına sahipseniz (ateş, öksürük ve boğaz ağrısı gibi) koronavirüsleri olduğundan emin olmasanız bile (COVID-19) - tıbbi bakıma ihtiyaç duymadıkça evde kalmalısınız. Bu, hastalığın diğer insanlara yayılmasını önlemeye yardımcı olur.

Evde Ne Yapmalıyız?
Hasta olan biri Evde başkalarını korumak için :

Evinizdeki diğer insanlardan ve evcil hayvanlardan mümkün olduğunca uzak durun.
Başkalarının etrafında olması gerekiyorsa, bir maske giyin.
Bez örtü takan bir çocuğu yalnız bırakmayın. 
Öksürükleri ve hapşırmalarını bir mendille örtün , dokuyu atın ve hemen ellerini yıkayın. En az 20 saniye sabun ve suyla yıkayın veya alkol bazlı el dezenfektanı kullanın.
Mümkünse, bir yatak odasında kalın ve evdeki diğer insanlardan ayrı bir banyo kullanın.
Ayrı yemekler, bardaklar, ve yemek gereçleri kullanın ve bunları diğer ev üyeleriyle paylaşmayın. Kullanımdan sonra, bulaşık makinesinden geçirin veya çok sıcak sabunlu suyla yıkayın.

Ayrı yatak takımları ve havlular kullanın ve bunları diğer ev üyeleriyle paylaşmayın. 
Ayrıca:

Evdeki paylaşılan alanların iyi hava akışına sahip olduğundan emin olun. Bir pencere açabilir veya bir hava filtresini veya klimayı açabilirsiniz.
Ziyaretçilerin evinize girmesine izin vermeyin. Buna çocuklar ve yetişkinler de dahildir. 
Tüm hane halkı üyeleri ellerini sık sık yıkamalıdır . En az 20 saniye sabun ve suyla yıkayın veya alkol bazlı el dezenfektanı kullanın.
Hasta kişinin kıyafetlerini, yatak takımlarını ve havluları mümkün olan en sıcak sıcaklıkta deterjanla yıkayın. Mümkünse çamaşırlarını tutarken eldiven giyin. Çamaşırları tuttuktan sonra ellerinizi iyice yıkayın (eldiven giyseniz bile).
Her gün, çok fazla dokunulan şeyleri temizlemek için ev temizleyici kullanın veya silin. Bunlar arasında kapı kolları, ışık anahtarları, oyuncaklar, uzaktan kumandalar, lavabo kolları, sayaçlar ve telefonlar bulunur. Mümkünse hasta bir çocuğun oyuncaklarını diğer oyuncaklardan ayrı tutun.
Topluluğunuzdaki diğer kişileri korumak için:

Hasta olan kişi tıbbi bakıma ihtiyaç duymadıkça evde kalmalıdır .
Diğer hane halkı üyeleri de evde kalmalıdır . Kimin evde ve ne kadar süre kalması gerektiği konusunda doktorunuzdan, yerel sağlık departmanınızdan gelen talimatları izleyin.
Evden dışarı çıkmanız gerekiyorsa, bir yüz maskesi takın ve sizinle diğer insanlar arasında en az 2 metre mesafe bırakın.

 

Başka Ne Bilmeliyim?
Koronavirüsü olan veya koronavirüs semptomları olan birisine bakıyorsanız, bu önlemleri almaya devam edin ve acil servis ile iletişimde kalın.