Web Tasarım Nedir? Web Tasarımının Ana Unsurları Nelerdir?

Web Tasarım Nedir? Web Tasarımının Ana Unsurları Nelerdir?

  • 20 Aralık 2021
Web Tasarım Nedir? Web Tasarımının Ana Unsurları Nelerdir?

Web tasarımı, web sitesinin arama motorlarında erişilebilirliğini sağlayan, ana hatları ile firma, kişi ve kurumları, ürün ve hizmetleri tanıtan grafik, metinler ve kodların bir araya geldiği bir yapıdır. Aslında mühendislik açısından bakıldığında bir inşaatın dekorasyon ve peyzaj tarafıdır. Kısaca kişi ve kurumların dijital dünyada görünen yüzü, vitrini denilebilir. 

İnternet tarayıcılarının görüntüleyebileceği bir şekilde özel olarak hazırlanan bir yapı olan web tasarımı, öncelikle HTML olmak üzere farklı web programlama dillerine hakim olan uzmanlar kişiler tarafından yapılır. Bu işi yapan kişilere de web master, web tasarımcısı veya web programcısı denilir. 
 
Genel anlamda web tasarımı kişi, kurum ve kişiler için bir bilgilendirme kanalıdır. Kaliteli bir web tasarımı, web sitesinin hedef müşteri kitlesini yakalamasında son derece önemli olup özellikle kullanıcı dostu olması da gerekir.

Bir web tasarımında web sitesinin kalitesini belirleyen önemli unsurlar bulunur. İlk etapta görsel olarak dikkati çeken unsurlar yanında içerik, özgünlük ve güvenlik gibi noktalar web site kalitesini etkileyen önemli özelliklerdir. 

Projelendirme, grafik tasarımı, HTML veya CSS kodlama, entegrasyonlar ve test işlemleri sonrası web tasarımı tamamlanır.